Att hålla kurser - Privatpersoner

Kursplatsen lämpar sig för både stora och små aktörer. Du kan som privatperson använda kursplatsen både för att hålla små kurser för några få deltagare eller lite större kurser med hundratals deltagare. Har du inget att lära ut kan ett alternativ vara att du startar en studiecirkel där både du och de andra deltagarna tillsammans lär er saker.

Kursplatsen passar bra till att hålla helt webb-baserade kurser men kan naturligtvis kombinera denna typ av undervisning med fysiska träffar om man vill. Kursplatsen stöder alla typer av filer och kan ses oavsett datorutrustning. Då man som deltagare spenderar en hel del tid uppkopplad mot kursplatsen är någon typ av bredband att föredra.

Kursplatsen kan också användas för kurser där man i förväg gör en minimal planering och låter de lärande själva diskutera fram resultatet. Denna typ av kurs lämpar sig bra till studiecirklar där det kanske inte alltid finns någon uttalad ledare.

Att sätta upp en kurs på kursplatsen kostar inget. Så du kan i lugn och ro testa de fuktioner som finns och prova dig fram. Vill du sedan hålla din kurs så betalar du per deltagare. Detta upplägg gör att du inte behöver ta några som helst ekonomiska risker utan kan testa kursplatsen i lugn och ro.

Om du väljer att hålla din kurs för en eller fler deltagare betalar du per deltagare och vecka alternativt månad. Observera att ingen räkning kommer att skickas från Kursplatsen till dina användare utan till dig som kursanordnare. Räkningen innehåller namnen på de användare som gått din kurs och under vilken period de varit med i kursen. Det är upp till dig att ta betalt av dina deltagare. Normalt ligger kursavgifter avsevärt mycket högre än det kostar att köra dem på Kursplatsen så det finns gott om utrymme för dig att ta betalt för dina tjänster.

Se till att du får adresser av de som anmäler sig till din kurs. Då kan du skicka diplom, kursintyg, omdöme eller liknande och en räkning eller information om hur man skall betala. Förskottsbetalning fungerar också så klart. Mer information om hur man hanterar deltagare och betalning finns i kursen
Kursplatsen för handledare (Det är moment 10 i kursen. Kursen tillåter gäster så du behöver inget konto för att läsa den.).

Tänk på att moms tillkommer på alla priser och att du måste ta upp överskottet i din deklaration.

Senast ändrad: söndag, 27 december 2015, 08:06