Kursplatsen Fri

Kursplatsen Fri ger dig som vill publicera dina kurser under en fri licens eller hålla dem gratis för dina deltagare tillgång till denna plattform för dina kurser helt utan kostnad. Det finns två villkor för att få använda kursplatsen fri. Minst ett av dem måste vara uppfyllt. Det första är att din kurs är släppt under en fri licens och det andra är att kursen är kostnadsfri för deltagarna. Det räcker som sagt att ett av villkoren är uppfyllt.

Vad är kursplatsen Fri?

Samma tjänst som alla andra på Kursplatsen bara det att den inte kostar något.

Vad är en fri licens?

En fri licens är någon av de som är godkända "Free Software Licenses" av Free Software Foundation eller finns med på listan över "The Approved Licenses" hos Open Source Initiative. Alternativt CC-licens "By" eller "By-Sa". Kontakta oss på info@kursplatsen.se om du har frågor.

Måste kurserna vara gratis?

Nej, inte om du ger din kurs en fri licens. Fri är inte samma sak som gratis. Du kan ta hur mycket betalt du vill. Men materialet som hör till din kurs måste vara fritt för alla att använda.

Väljer du att skydda din kurs så måste det vara gratis att deltaga i den för att du skall kunna använda kursplatsen fri.

Kan jag flytta min kurs?

Ja. På precis samma sätt som vanligt. Du kan alltid flytta din kurs från kursplatsen till en annan liknande tjänst. Vi ser en heder i att inte "låsa in" dig som kund.

Senast ändrad: söndag, 27 december 2015, 08:06