Kursplatsens säkerhetspolicy

Definitioner

Aktörer

En kurs på Kursplatsen.se är ett samspel mellan flera olika aktörer. Här definieras dessa.

Kursplatsen.se
Kursplatsen står för webbplatsen och funktionerna i den. Kurserna ingår inte i Kursplatsen utan Kursplatsen är det ramverk som gör det möjligt att lägga upp kurserna. För att kunna använda Kursplatsen krävs att du skapar ett konto på kursplatsen, det kan du göra själv och det är kostnadsfritt.
Kursanordnare
Kursanordnare är den som står för innehållet i kursen och för alla formalia kring kursen. Är kursen avgiftsbelagd är det alltid till kursanordnaren som deltagarna betalar, kursplatsen skickar aldrig en räkning eller faktura till andra än kursanordnaren.
Handledare
Handledare, lärare eller coach. Denna uppgift har många namn men det är samma sak som avses. Handledaren är den som utför kursen, som ser till att rätt material finns och hjälper kursdeltagarna. Handledaren utses alltid av Kursanordnaren och är ibland en och samma. På en kurs kan det finnas flera handledare men bara en Kursanordnare
Kursdeltagare
Kursdeltagare, deltagare, elev eller lärande. Även denna uppgift har många namn. Kursdeltagaren är den som går en kurs för att lära sig något. Alla kursdeltagare måste ha ett konto på Kursplatsen för att kunna vara med på en kurs. Detta konto är gratis och beskrivs mer i detalj nedan.

Termer

Flera termer används på Kursplatsen. Ibland har de olika namn i de olika kurserna. Detta är vad ge generellt kallas och vad de betyder.

Konto
Alla som skall deltaga i en kurs måste ha ett konto på Kursplatsen. Kontot skapas enkelt av deltagaren själv och är helt kostnadsfritt. Användaren skapar själv sitt konto på Kurplatsen. Detta konto användes sedan i alla kurser som deltagaren väljer att gå. En deltagare kan med samma konto gå på flera kurser samtidigt. För att komma in på de flesta kurser krävs ett lösenord. Detta lösenord erhålles av kursanordnaren när man anmäler sig till en kurs. Man behöver bara ange det en gång.
Kurs
En kurs anorndas av en kursanordnare och hålls på Kursplatsen. Kursanordnaren besämmer vilka som får gå på vilka kurser och kan också ta betalt av deltagarna. Kursplatsen.se tar aldrig betalt av deltagarna.

Personuppgifter

Den enda information du behöver ange för att gå på en kurs på Kursplatsen.se är en fungerande e-postadress som du kan läsa. Den behövs i registreringen. Det är också trevligt om du anger ditt riktiga namn så att dina kurskamrater kan se dig och lära känna dig på riktigt. Många viktiga affärskontakter knyts på utbildningar av olika slag

Om din utbildningsanordnare skall skicka diplom, faktura eller annat till dig så måste du naturligtvis ange även en riktig adress till denna. Gör det direkt till anordnaren och inte till Kursplatsen i så fall.

Observera att kursanordnare kan ha egna policys för de uppgifter du skickar till dem.

SSL

Kurplatsen.se avnänder ett självsignerat certifikat. För att slippa få en varning om detta bör du installera vceritfikatet i din dator. Detta gör man på olika sätt i olika webbläsare men du bör få det alternativet när du varnas om webbplatsens certifikat. När du installerar certifikatet får du möjlighet att verifiera det, det skall du göra. Den information du behöver finns i denna skärmdump där all information om det gällande certifikatet finns.
Senast ändrad: söndag, 27 december 2015, 08:06