Om kursplatsen - För kursanordnare

Kontakta oss om du vill veta mer

Vi jobbar på en komplett dokumentation till denna webbplats. Dessvärre drar det ut något på tiden. Skicka gärna ett brev till någon av adresserna i sidfoten om du vill börja utveckla din egen kurs.

Vad är Kursplatsen

Kursplatsen är som en kursgård på Internet. Här finns allt man behöver för att hålla kurser över Internet. Kursplatsen.se håller själv inga kurser utan det gör olika aktörer. Tack vare ett lågt pris så passar kursplatsen till utbildare av alla storlekar. Allt från knyppelkursen med 5 deltagare till universitetskurser med hundratals användare.

Vem kan använda kursplatsen

Väldigt många, ja alla kan använda Kursplatsen. Vad du kan använda den till beror lite på vem du är. Använd länkarna här nedan för att se vad vi kan göra för dig:

Att hålla kurser på nätet

Kursplatsen förser dig med verktyg för att hålla en kurs på Internet. Det finns inga färdiga kurser utan det får du som utbildare stå för själv. På kursplatsen finns verktyg för att hålla kurser helt utan fysiska träffar, men vill man även lägga in fysiska träffar under kursen så gör man naturligtvis det. Kursplatsen är också ett bra hjälpmedel vid vanlig lärarledd undervisning.

Det är lätt att lägga upp kurser på kursplatsen. Vill du prova att på egenhand skapa kurser så kan du ansöka om ett kurskonto. Du kan då börja att jobba på din kurs. Det kostar inget att göra kurserna och du kan testa hur mycket du vill.

Kurserna du skapar tillhör naturligtvis dig. Du kan välja att låta den vara kvar på kursplatsen, så att den syns för eventuella deltagare, eller ta en kopia av den som du behåller. Denna kopia kan du sedan sätta upp på kursplatsen, eller ett annat kompatibelt system, igen.

Affärsmodeller kring Kursplatsen

Det går att ta fram flera olika affärsmodeller kring Kursplatsen.se. Du betalar inget för att lägga upp kurserna på Kursplatsen och har naturligtvis full äganderätt till det du laddar upp.

Riskfritt

Vem som helst kan hålla kurser på Kursplatsen. Egentligen utan att ta några risker alls. Det enda du riskerar är att lägga ned onödigt arbete på en kurs som inte blir av. Men även då har du kursen kvar och kan försöka igen senare.

Kursplatsen tar betalt per deltagare och tidsperiod. Om ingen går på din kurs eller om du aldrig kommer till avslut så kostar det dig alltså ingenting. Det står dig fritt att ta så mycket betalt du vill av dina deltagare, du får också ha hur många deltagare du vill.

Senast ändrad: söndag, 27 december 2015, 08:06