Om kursplatsen - För kursdeltagare

Att gå på Kursplatsen.se skall ge dig bra kontakt med lärare och kurskamrater och inspirera till ett aktivt lärande där information och kommunikationsteknologi är hjälpmedel som fungerar.

Att deltaga i en kurs på Kursplatsen.se

Att gå på en kurs på kursplatsen är som att gå en kurs på en högskola, ett universitet, en kurs som hålls av ett utbildningingsföretag eller snart sagt på vilket sätt som helst. Det är även möjligt att hålla en studiecirkel där alla, inklusive ledaren, deltar för att lära.

Mycket av lärandet sker tillsammans med dina kurskamrater som du lär känna under kursens gång. I vissa kurser är det träffar medan det inte är det på andra. Kursplatsen är ett verktyg som fungerar om man aldrig träffas i verkliga livet. Om du är aktiv i kursen lär du dig mer och har roligare medan du gör det.

De flesta kurser har en start och en sluttid. Vissa sluter med ett slags prov eller uppsatskrivande. I vissa erhåller du diplom och/eller kursbevis. Allt är upp till kursanordnaren. För precis som en kursgård så anordnar inte Kursplatsen några kurser utan ställer bara verktygen till förfogande. Vem vet, kanske du vill hålla en kurs?

Registrering och konton

För att kunna gå någon kurs måste du registrera dig på sidan. Detta är för att systemet skall kunna veta vem du är. Systemet håller sedan reda på vilka kurser du går och vilka eventuella uppgifter du lämnat in. Registreringen är kostnadsfri och den gör du själv. Den enda information du behöver lämna om dig själv är en fungerande e-postadress. Din e-postadress verifieras vid registreringen. Observera att kursanodnaren av någon kurs du går kan behöva mer information från dig, till exempel din adress för att kunna skicka ditt diplom eller kursintyg.

Din e-postadress kommer inte att lämnas till någon annan. Kursplatsen kommer att skicka ett brev max en gång i månaden, den 15:e, med information om nya kurser och annat som rör Kursplatsen och utbildning.

Skapa ditt konto kan du göra nu direkt på inloggningssidan. Läs och följ instruktionerna noga. Du kan när som helst välja att säga upp ditt konto.

Teknik

Tekniken fungerar bäst när den inte märks, här får du tips om saker som kan underlätta för dig.

Vad krävs av min datorutrustning

För att använda Kursplatsen krävs inte mycket av din dator. Kan du surfa på Internet så kan du använda kursplatsen. Din dator måste vara inställd på att ta emot kakor (cookies) då dessa används på denna sida (se menyn på första sidan).

Det går att använda kursplatsen med ett vanligt telefonmodem om man vill men kom ihåg att du kommer att sitta uppkopplad en hel del under kursens gång. Någon typ av "bredband" är att föredra.

Observera att vissa kurser inom dataområdet kan ställa andra krav på din dator. Din kursanordnare informerar dig i så fall om detta.

Välkommen till Kursplatsen

Senast ändrad: söndag, 27 december 2015, 08:06